Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 300 души от с. Джулюница протестираха срещу войната по пътищата

Снимка: Катя Чорова

Над 300 души от великотърновското село Джулюница протестираха днес срещу войната по пътищата. След  като 19-годишно момче от селото беше  убито при катастрофа, те поискаха кръстовището, което свързва  Джулюница с главния път София Варна, да бъде обезопасено и оборудвано с видеокамера.19-годишният Данчо загина на 8 юни, когато на кръстовището  автомобил с младежи е ударен от БМВ, пътуващо по главния път София –Варна. Ранени бяха петима души.

Паметта на момчето  беше почетена в центъра на селото на бдение със свещи, на което звучаха любимите песни на Данчо. Неговите родители  Румяна и Йордан Лалови са категорични, че виновен за катастрофата е шофьорът на БМВ-то, който е карал с висока скорост в участък с ограничение 60 километра в час.

Нарушителят обаче е карал с над 180 км / ч., свидетелстват местните жители.

От центъра на селото тръгна шествие, което измина три километра до опасното кръстовище на главния път София - Варна. 

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че до един месец в района ще бъде монтирана камера. Предстои среща на областния управител на Велико Търново професор Пенчо Пенчев с жители на Джулюница, за да се уточни какви мерки са нужни за обезопасяване на кръстовището.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!