Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват нарушенията, свързани с храненето в детските градини и училищните столове в Ловешко

храна
Снимка: РАДИО ВИДИН

В Ловешка област намалява броят и тежестта на нарушенията, свързани с храненето в детските градини и училищните столове. Това са установили проверките, извършени от Агенцията по безопасност на храните в Ловеч след началото на новата учебната година.

Инспекторите са проверили 21 кухненски блокове в детски градини, училищни столове и бюфети в региона, като са констатирали само две нарушения, съобщи директорът на Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч Росен Федерчев и

Контролира се видът и регистрацията на обектите, състоянието на сграден фонд и оборудването, адекватността на системите за управление и безопасността на храните, всички лични здравни книжки на персонала.

Федерчев допълни, че се следят стриктно и специфичните изисквания по отношение на качеството на храните.

Като тенденция можем да отбележим, че суровите храни, които се доставят, за приготвяне на дадени храни в съответното заведение или пък обект, отговарят на тази наредба, което е гаранция, че те са качествени.

До средата на октомври ще бъдат извършени проверки и в останалите детски и учебни заведения, но контролът ще бъде целогодишен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!