Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът остави в ареста шофьора, който прегази 3-годишно дете в Сливен

Снимка: БГНЕС

Съдът остави в ареста 25-годишния Янко Христов Чакалов от Сливен. Най-тежката мярка беше наложена на неправоспособния водач, който с колата си прегази 3-годишно дете на улицата в кв. "Речица" и избяга от местопрестъплението.

Съдът уважи искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на Чакалов. Искането на защитата за "домашен арест" беше отхвърлено. Мярката влезе в сила от момента на произнасянето й от съда.

Обвиняемият каза, че е запознат с доказателствата и съжалява за извършеното деяние. Той беше доведен до съдебната зала с качулка на главата и отказа изявления. Защитникът заяви, че е нает от близките на обвиняемия тази сутрин и че още не знае дали те ще искат обжалване на мярката, което може да стане в рамките на три дни.

Янко Чакалов е осъждан условно, отново за шофиране без документ за правоспособност. Престъплението на 4-ти октомври е извършено в тригодишния изпитателен срок на тримесечната му условна присъда. Той е с основно образование, безработен. По непотвърдена информация, е израснал в отсъствието на родителите си, които работят в Гърция родители, отглеждан от баби и дядовци.

Наказанието за повдигнатото срещу него обвинение е от 3 до 15 години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!