Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Расте броят на жертвите от атентата в Анкара, Турция затяга мерките за сигурност

Извършителите са двама мъже - атентатори-самоубийци

| обновено на 12.10.15 в 11:57
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турският министър на вътрешните работи Селами Алтънок заяви, че Анкара предприема допълнителни мерки за сигурност след бомбения атентат в събота, предаде Ройтерс. По официални данни, броят на жертвите при двойната атака е 97. Почти всички от жертвите са разпознати, сред тях има и един палестинец. Прокюрдската Народна демократична партия обаче твърди, че загиналите са 128. 

Извършителите на атаката са двама мъже – атентатори-самоубийци. Работата по идентифицирането им продължава, обявиха от офиса на премиера Ахмед Давутоглу.

По-рано турски медии съобщиха, че разузнаването е разполагало с информация за възможен атентат по време на митинг още преди три дни и в Анкара са били издирвани двама потенциални атентатори-самоубийци.

Според новинарски сайтове самоличността на двамата - мъж и жена -  е била известна на службите, а снимките им били разпространени във всички полицейски участъци. Отново според медийна информация, видът на експлозива и изборът на мишена сочат към клетка на "Ислямска държава" в Турция.

Междувременно хиляди хора се събраха на площад в центъра на Анкара, за да почетат жертвите на атентата. Много от тях изразиха гнева си към правителството за това, че не е гарантирало сигурността на митинга, по време на който стана атентатът.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!