Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата проверява сигнали срещу кандидат-кмет на община Раднево

Издирва се извършителят на нападение срещу жилище на кандидат за кмет в с. Камен

Районната прокуратура в Сливен разследва извършено нападение срещу жилище на кандидат за кмет в сливенското село Камен. В дома е хвърлен камък с прикрепени към него "пиратки", а 71-годишна съпруга на кандидат-кмета е получила наранявания по главата. Тя е в Областната болница без опасност за живота. Издирва се извършителят, по случая се разпитват свидетели,съобщиха от прокуратурата.

В Раднево Районната прокуратура проверява сигнали срещу кандидатка за кмет на общината. Един от тях твърди, че на сметката на фирмата ѝ са преведени 80 000 лева от голяма партия. Твърдение, което областният лидер на партията Халил Летифов отхвърли пред кореспонента на БНР:

Тодор Станчев, районен прокурор на Раднево, съобщи за "Хоризонт", че проверката продължава, а областният лидер на ДПС все още не е разпитан. Прокурорът е категоричен, че не може да изискат сведения от НАП извън досъдебно производство. Друг сигнал посочва, че същата кандидатка, чрез местен бизнесмен, е поръчала засипването на улиците в ромския квартал "Кантона" с 15 тона чакъл. Кметът на града доктор Юлиян Илчев не е давал разрешение.

Ромите от квартала казват, че акцията е станала в тъмните часове на денонощието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!