Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

43 са вече жертвите на тежката катастрофа, станала сутринта край френския град Бордо

Снимка: БГНЕС

43 са вече жертвите на тежката катастрофа, станала сутринта край френския град Бордо. При инцидента автобус, превозващ пенсионери, се е сблъскал челно с камион, след което е избухнал в пламъци. Причините за трагедията се разследват.

Безжизненото тяло на тригодишно дете е намерено в изгорялата шофьорска кабина на камиона, който се сблъска с туристически автобус край френския град Либурн. С това станаха 43 жертвите, изгорели живи в пламъците,  други четирима са още между живота и смъртта.

Пътниците са били членове на местен пенсионерски клуб, заминали на еднодневна екскурзия. Сред малкото оцелели е шофьорът на автобуса, чието свидетелство е ключово за изясняване на причините за драмата. Засега той е заявил, че не е могъл да предотврати сблъсъка с камиона, който се е намирал напряко на пътното платно. Неговият водач също е загинал. Катастрофата е станала на остър и опасен завой в гориста местност.

"Цяла Франция скърби" - каза френският премиер Манюел Валс от мястото на инцидента.

Френското Национално събрание почете жертвите с минута мълчание. През целия ден в района на драмата прииждаха близки на загиналите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!