Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Канада гласуват в 7 секции на днешния референдум

Снимка: архив

Българските граждани в Канада днес гласуват в 7 избирателни секции за националния референдум за електронното гласуване.

Българското посолство в Отава организира вота в столицата и в две секции в Монреал. Генералното консулство в Торонто е организатор на референдума в сградата на консулството в източната част на града и в западното предградие Брамптън, както и в Калгари и Ванкувър. Някои от секциите са разкрити специално за референдума поради естеството на допитването.

В изборния ден всеки гласоподавател трябва да представи валиден документ за самоличност и декларация за гласуване извън България. Не е задължително да е подал предварително заявление за гласуване в чужбина.

Изборният ден започва в 6:00 часа сутринта местно или 12:00 часа на обяд българско време. Избирателните секции ще затворят в 19:00 часа канадско време или в ранните часове на понеделник българско време.

Специално за БНР посланикът на България в Отава Николай Милков посочи, че очаква най-голяма активност на гласуването между 11:00 и 16:00 часа местно време. Същата тенденция обикновено се отчита и в Торонто, потвърди за „Хоризонт“ консулът Емил Миланов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!