Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболни привърженици с билети за „Вечерта на скоковете“

Баскетболни привърженици с билети за „Вечерта на скоковете“
Снимка: БФ Мотоциклетизъм

Привърженици на баскетбола ще могат да спечелят билети за финалния кръг на световния шампион по мотокрос фристайл - "Вечерта на скоковете", който ще се проведе на 12-и декември в "Арена Армеец" в София. Това стана факт след като БФ Мотоциклетизъм и Националната баскетболна лига сключиха споразумение за партньорство.

Според споразумението по време на всички срещи от НБЛ томбола ще определи по шестима късметлии от публиката, които ще премерят сили в може би един от най-трудните елементи на баскетбола - вкарването на тройка. Победителят във всяко едно от тези мини състезания ще получи по два билета за "Вечерта на Скоковете" в Арена Армеец и ще има възможността да опита късмета си в спечелването на традиционния автомобил, предоставен от спонсорите.

Благодаря на федерацията по мотоциклетизъм за партньорството. Ние ще се постараем да разпространим предстоящото събитие по време на баскетболните мачове от НБЛ. С тази инициатива по-скоро ни помагат те на нас, но това е едно начало, което е изцяло за спорта, който е на дъното. Колкото повече федерации се обединим за различни идеи и бъдем заедно, толкова по-добре за спорта. Напълно е възможно да се кача на мотор на 12 декември и да пробвам един-два скока, но не съм карал никога. Ако някой пилот ме покани и седна зад него може и да опитам, но със затворени очи, каза председателят на НБЛ Константин Папазов.


От своя страна президентът на БФ Мотоциклетизъм Богдан Николов обяви, че всичко, което трябва да се случи като организация за събитието ще бъде изпълнено в срок.

Три пъти сме награждавани като организатор номер 1 на световното по мотокрос фристайл. Знаем как се правят нещата и няма да се изложим. Ще има нови технически елементи за скоковете, но ще станат ясни допълнително. В рамките на 24 часа след шоуто ще трябва да сме изчистили залата заради предстоящ концерт. Имаме опит и в това. Екипът е добре сработен и ще се справим, заяви Богдан Николов.

 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!