Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха последната отсечката от автомагистрала "Марица“

Снимка: БГНЕС

В присъствието на президента, премиера и двама министри беше открит последният 31-километров участък от автомагистрала "Марица“, като с отсечката "Оризово - Димитровград" се завършва изграждането на магистралата от връзката й с "Тракия“ до граничния пункт "Капитан Андреево“.

160 000 000 лева струва изграждането на лота със средства от оперативната програма "Транспорт" на Европейския съюз.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подчерта значението на магистрала "Марица" за малките населени места, през които досега минаваше целият трафик на тежки автомобили от Европа за Турция, а министърът на транспорта Ивайло Московски посочи, че в пътна инфраструктура са вложени 3,2 милиарда лева от оперативната програма.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че страната ни е усвоила над 9 милиарда лева европейски пари след отварянето на програмите за екология, транспорт и земеделие и добави:

Пускаме магистралата - от десетилетия я чакат или има-няма 35 години. От тук сега може да отидем до Истанбул да пием кафе за час и половина-два.

Президентът Росен Плевнелиев припомни, че 30 километра от магистрала  "Марица" са строени 30 години и не пропусна да отбележи, че управляващите са обещали три магистрали и са ги завършили:.

"Люлин" - обещана и изпълнена, "Тракия" - обещана и изпълнена, "Марица" - обещана и изпълнена.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!