Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Радевски остава кмет на Павел баня

Едва 39 гласа е преднината му пред кандидата на ДПС

Станимир Радевски
Снимка: Венелина Попова

В старозагорската община Павел баня втория тур на местните избори спечели досегашният кмет Станимир Радевски, издигнат от коалиция между ВМРО, „Българска социалдемокрация“, АБВ и Реформаторския блок. Едва 39 гласа, обаче, е преднината му пред кандидата на ДПС Иса Бесоолу.
Окончателните резултати от местните избори в Старозагорска област показват, че ГЕРБ ще има кметове в пет общини, а БСП в две. В останалите четири печелят представители на по-малки партии и местни коалиции. В Стара Загора, Казанлък, Раднево, Гурково и Мъглиж победители са кандидатите на ГЕРБ, в Чирпан и Николаево - на БСП. В Гълъбово четвърти мандат взима Николай Тонев като кандидат на Български демократичен център със 71,7 процента.
Най-много сигнали и жалби за нарушения в Старозагорска област са постъпили в Павел баня. Само на балотажа те са 26. Една от тях, адресирана и до ЦИК и СЕМ, е срещу кореспондента на БНР в Стара Загора Венелина Попова. Жалбата е подадена от председателя на предизборния щаб на кандидата на ДПС в общината и е за евентуални внушения в ефир в изборния ден. Жалба има и срещу БНТ за репортаж от Павел баня. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!