Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият шеф на ОД на МВР в Ловеч: Недостигът на служители е около 30%

Протестите на полицаите са основателни, заяви директорът

Снимка: Община Ловеч

В Областната дирекция на МВР в Ловеч недостигът на служители е около 30 на сто. Проблемът с човешкия ресурс е най-сериозният, обяви новият директор Иван Пепелджийски. Според него протестите на полицаите са основателни.

Пепелджийски посочи, че само през последните две седмици молби за пенсиониране са подали 11 служители от Ловешката дирекция на МВР.

Веднага обявяваме конкурси, тъй като ресурсът в полицията ни е трагичен. В малките районни управления това е много сериозно.

Директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч каза, че протестите на полицаите са основателни, но те първо трябва да покажат, че самите спазват законите.

Това не са привилегии. Тона са компенсации. Ние не можем да работим на други места. Огромна част от състава е на постоянно разположение. Това означава, че не може да ходи на почивка, на планина, да кара ски или колело, защото трябва да е тук. Колегите не си виждат семействата по Коледа. Прекратява им се отпуска по всяко време, както по време на изборите. Това е компенсация за годините, в които търпят тези ограничения. Нямаме право да членуваме в партии, да изразяваме мнение. Колегите си купуват всичко – тонери, хартия, столове. Районното е боядисано с пари на колеги. Бензина си осигуряват. Това са компенсации за лишенията, които търпят.

Пепелджийски беше категоричен, че не е оказван натиск въху протестиращи полицаи от Ловешката дирекция.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!