Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масирани проверки за неправилно паркирани автомобили започват в Ловеч

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Полицията в Ловеч започна масирани проверки за неправилно паркирани автомобили на територията на града. Проверките не са кампанийни, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Ловеч комисар Иван Пепелджийски. Първата мярка е срещу неправилно паркираните служебни автомобили в централната част на Ловеч.

Не мога да изисквам от гражданите спазване на закони и наредби, преди ние да ги спазваме. Затова разкарахме първо автомобилите, спрени неправилно пред дирекцията, за да напомня на всички останали, и държавни служби, и съд и прокуратура, че те ще спазват Закона за движение по пътищата, заяви Пепелджийски.

По отношение на неправомерното спиране на автомобили в пешеходните зони, като площада в стария квартал "Вароша",  който се е превърнал в паркинг, и зелените площи в града, Пепелджийски каза, че те са в правомощията на общината.

Не вменявайте всичко на полицията. Зелените площи се обслужват от общината. Ние си имаме строги отговорности и не можем да свършим работата на всички институции.

Полицията допълни, че ще търси съдействие от общината за подпомагане на борбата с престъпността и нарушителите на закона.

Искам да няма престъпления. Да се намерят пари и да сложим камери в града. Вход, изход, особено около училищата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!