Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СБЖ отличи майсторите на словото и обектива

Снимка: БГНЕС

Съюзът на българските журналисти раздаде годишните си награди с церемония в София. 

Признанието за БНР бе специалната награда на музикалния редактор Татяна Иванова за предаването "На бис българските музиканти". 

Наградата за кореспондент получи Любомир Йорданов от вестник "Труд", за чуждестранен сайт беше отличен "ЕвроЧикаго", а за български -електронното издание "Дипломатически спектър"

Призовете за фотожурналистика бяха присъдени на оператора Николай Илиев и фотожурналиста Олег Попов

Доц. Здравка Константинова беше отличена за теоретичните й трудове, а за публицистика в печатните медии награда получи екипът на списание "a-specto" и писателят Калин Донков за рубриката му във вестник "Сега". За радиожурналистика беше отличена Райна Йотова от Дарик радио. 

Наградата "Златно перо" за цялостен принос бе присъдена на проф. Вера Найденова, журналиста Тома Томов и на дългогодишния репортер Даниела Кънева. След като получи наградата Кънева каза:
Много благодаря на СБЖ, защото съм репортер и многогодишен, така да се каже "уъркинг джърнълист" (работещ журналист) и не бих заменила професията си с нищо, защото това дава много. Журналисти няма, според мен, лоши и добри, просто си или не си журналист и за мен това е първата власт и както във футбола има борба за пълна топка, при нас има борба за първоизточник, за новина. Особено са нужни днес журналистите, особено в страна като България, която пак се намира "сандвичосана" отсам и оттам, стига нашите ембрионални политици най-накрая, след 26 години, да го разберат. Благодаря ви, много, много...

Награди получиха още списанието "Жената днес", Максим Божилов от изданието "Български хоризонти" от Канада и Капка Тодорова от "24 часа".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!