Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Е. Жечева: В понеделник - извънредна родителска среща и проверка на охраната в училището

Психолози от ДАЗД ще работят с учениците и учителите в Професионална гимназия по икономика в Сливен

Професионалната гимназия по икономика в Сливен
Снимка: БГНЕС

Психолози на Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще окажат подкрепа на учениците и учителите в Професионална гимназия по икономика. Председателят на Агенцията Ева Жечева пристигна в Сливен и участва в Координационния механизъм за взаимодействие при случай на насилие над деца, в който държавната агенция оказва методическа подкрепа.

На среща в Регионалния инспекторат по образованието през деня бяха обсъдени мерки за успокояване на напрежението, както и
 взети конкретни решения, свързани с кризисната интервенция в работата с децата, преподавателите и родителите, посочи Жечева:

Утре ще се проведе извънреден педагогически съвет, на който преподавателите ще се срещнат с групата от психолози, за да могат да бъдат идентифицирани нуждите както на децата, така и на преподавателите.

В понеделник ще има извънредна родителска среща, за да се овладее паниката и стресът, който може да заплаши децата, допълни председателят на Агенцията за закрила на детето и поясни, че:

В понеделник ще бъде разпоредена и проверка по осигуряването на охраната на училището. Много важно е да се работи  между органите за закрила като социални органи и образователни органи.

Мисля, че въпреки трагичния инцидент, наистина ще бъдат планирани адекватни действия, които ще ни помогнат да бъдем и по-адекватни на нуждите и потребностите на децата, подчерта Жечева. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу самопрострелялия се 28-годишен мъж в Сливен

Обвинения за за убийство и опит за убийство е повдигнала прокуратурата в Сливен на 28-годишния мъж, който рани и уби с нож 15-годишно момиче и се опита да се самоубие, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Руси Русев . Първото обвинение е..

публикувано на 07.11.15 в 17:10

Състоянието на тримата пострадали при инцидента в сливенско училище е стабилно

Стабилизирано е състоянието на тримата пострадали при инцидента в сливенско училище вчера. Това съобщи БТА, като цитира пресцентъра на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. С най-тежки наранявания е 28-годишен мъж, прободен с нож, който се намира в..

обновено на 07.11.15 в 14:59