Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Убиецът на Симона остава в ареста

Окръжният съд в Сливен остави за постоянно в ареста 28-годишния Димитър Иванов, срещу когото прокуратурата повдигна две обвинения - за предумишлено убийство по жесток начин на 15-годишната деветокласничка Симона Великова и за опит за убийство на още двама души.

Преди съдебното заседание бе оповестена декларация на обвиняемия, че не желае да бъде интервюиран и фотографиран от медиите. Той бе доведен в съдебната зала с белезници и след произнасянето на съда за незабавно влизане в сила на постоянната мярка "задържане под стража" бе върнат в следствения арест. Служебният му защитник адвокат Христо Христов обяви, че Димитър е правил опит за самоубийство и в болницата, а по време на съдебното заседание е плакал:

Моето лично мнение е, че с оглед неговата безопасност и опита за самоубийство е по-добре в арестите. Там има постоянно наблюдение, има лекарски контрол. Дали ще бъде назначена психологическа, или комплексна психиатрична експертиза, това решава разследването.

Бащата на обвиняемия Генчо Стоянов призна, че синът му има психически проблеми и каза пред журналисти, че се срамува от постъпката му. Стоянов е познавал убитото момиче, но не знае дали Димитър я е преследвал и заплашвал:

Тя много пъти е минавала покрай мене, поздравява, търсеше го тука. Не знам да я е заплашвал. Казва, че я е обичал много. Прави опити за самоубийство... Има някакви психически отклонения... Никой няма право да убива.

В тридневен срок мярката за неотклонение може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!