Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Иван Вуцов твърди пред съда, че има легална диплома

При разпит на първото заседание по делото срещу д-р Иван Вуцов в Районния съд в София той е заявил, че има легална диплома по кардиология, издадена през юли 1996-а година от Медицинска академия в София. Пред „Хоризонт“ проф. Алексей Алексеев - зам.-ректор на Медицинския университет посочи за пореден път, че това не е истина. 

Вуцов е обяснил пред съдът, че е положил успешно изпит пред тричленна комисия през юни 1996-а година и месец по-късно е получил дипломата си от Медицинска академия, съобщи за „Хоризонт“ Мила Георгиева – пресаташе на съда.

Проф. Алексей Алексеев за пореден път потвърди пред медията ни, че доктор Вуцов два пъти е късан на изпит по специалността. И още – че Медицинският университет в София никога не е издавал диплома по кардиология на лекаря. 

Д-р Петър Загорчев - председател на Централната етична комисия на Българския лекарски съюз е взел цялата документация по случая от здравното министерство и я е предоставил на регионалната колегия в Стара Загора, която трябва да се произнесе по отнемането на лекарските права на Иван Вуцов.  

Д-р Славка Йорданова - директор на Районната здравно-осигурителна каса в Стара Загора каза, че все още не е изчислена сумата, която доктор Вуцов трябва да върне на касата, защото това не било в дневния й ред.  


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!