Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешката болница ще преструктурира отделенията си

Снимка: БГНЕС

Отделенията на болницата в Ловеч ще бъдат преструктурирани, а сградният фонд - оптимизиран. Това се налага заради тежкото финансово състояние на лечебното заведение, което има около 3,2 милиона лева дългове. От болницата уверяват, че няма да има съкращения на медицински специалисти. 


Преструктурирането на отделенията в Ловешката болница е наложително, за да може лечебното заведение да продължи да функционира, съобщи кметът на Ловеч Корнелия Маринова
За да се оптимизират разходите за издръжка на здравното заведение на този етап се търси едно частично решение, така че да се запазват и нивата на компетентност. Вървим към едно трайно решаване на проблема и стабилизиране на финансовото състояние.

Маринова допълни, че финансовият министър е поел ангажимент исканите от болницата средства за реализиране на инвестиционните проекти, внесени в Министерството на здравеопазването, да бъдат преведени на лечебното заведение: 
Реализирането на които ще доведе до подобряване на условията и възможностите за оптимално използване на здравния фонд.

Според кмета на Ловеч, отоплението на болницата и необходимият минимум от лекарства и медикаменти са осигурени: 
Постигат се в момента договорки за разсрочено плащане с различните фирми-доставчици. До голяма степен проблемът и със запорите е решен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!