Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова коледна елха ще грейне пред НДК

Нова коледна елха ще грейне в София. Тя ще бъде пред Националния дворец на културата (НДК), съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова:

Заедно с цялата реконструкция на парка на НДК вече там на площада и в градината се издига специално засадена елха, жива елха, която да можем да подреждаме. Знаете, че градската елха, която е на "Граф Игнатиев" и на ул. "Алабин", е много красива, но мястото е много малко, и вече не е достатъчно за събирането на хората при запалването на коледната елха. Ще координираме заедно с другата елха, защото тя в момента също се украсява, много е важно, че на много централно място, знаете колко хубаво е осветен самият Дворец на културата вече, шадраваните, и въобще паркът. И мисля, че там ще стане едно прекрасно място за софиянци и за гостите на столицата.

Столичният кмет уточни, че и тази година бюджетът за коледна украса няма да бъде увеличен. Отново ще се разчита на помощта на фирми, които ще подпомогнат празничния облик на основните улици, булеварди, паркове и градини в София.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!