Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Ловеч потвърди решението за избора на кмета на община Ловеч

Административният съд в Ловеч потвърди решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/ за избора на кмета на община Ловеч Корнелия Маринова. Делото беше образувано по жалба, подадена от кандидата за кмет на община Ловеч, издигнат от БСП Минчо Казанджиев, с която той оспорваше решението на ОИК - Ловеч и искаше повторно преброяване на бюлетините от втория тур на местните избори.

След като се е запознал с твърденията на страните и събраните по делото доказателства, съдът е счел, че установените нарушения, допуснати от секционните избирателни комисии, не могат да доведат до незаконосъобразност на оспорваното решение на ОИК. Не са допуснати съществени нарушения в съставените протоколи от СИК и при отчитането на действителните и недействителните гласове за двамата кандидати, които да изменят съществено крайния резултат.

По този начин Ловешкият административен съд потвърди решението на ОИК като законосъобразно, а с това и избора на кмет на общината. Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред ВАС.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!