Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Л. Павлова: Програмата за саниране чрез еврофондове приключва

Снимка: БГНЕС

Програмата за саниране на сгради с европейско финансиране приключва и се преминава към конструктивно укрепване на жилищните сгради, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова:
Разработваме програмата за слабо развитите райони и Северозападна България. Една от мерките там е именно това - жилищна политика в партньорство с бизнеса за строителство на жилища, което хем подкрепя инвестициите и строителството, с общините, да кажем, които да влязат в терен, където да се изградят тези жилища, да имаме добра инфраструктура, включително жилищна за младите хора и за бизнеса, за да има стимул да открива работни места.

200 милиона лева по Оперативната програма "Околна среда" ще отидат за създаване на Фонд "Водна инфраструктура", съобщи министър Павлова:
Отново ще разчитаме на бизнеса и партньорството да активизираме отново публично-частното партньорство в два вида проекти. Едните са чисто съфинансиране, на което ще разчитаме на банковия сектор, на финансовите институции и вторите са проекти, свързани с енергийна ефективност, когенерации и такива бизнес проекти да ги наречем в областта на водната инфраструктура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!