Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч иска запазване на данъчната тежест за гражданите на общината

Постоянните комисии към Общинския съвет в Ловеч започват обсъждане на размера на местните данъци и такси за 2016 година. Кметът Корнелия Маринова внесе предложение в Общинския съвет за запазване на размера на налозите за жилищните и нежилищните имоти за следващата година.

Ако общинските съветници в Ловеч приемат предложението на кмета, размерът на таксата за битови отпадъци за жилищни имоти ще остане 1,4 промила върху данъчната оценка, а за селата – 4,6 промила. За нежилищните имоти ще остане 9,7 промила в града и 10 промила в селата. Запазват се таксите за бизнеса.

Не се предвижда и промяна на таксите за извозване на отпадъците. Кметът на Ловеч Корнелия Маринова обясни защо предлага запазване на размера на таксите и данъците:

Независимо от състоянието в бюджета, аз смятам, че не това сега е решението на проблема и искаме във времето да видим какво точно ще получим и като верифицирани разходи, и като корекции, тогава да вземаме решение и да не прибързваме. Бюджетът е разчетен на база запазване на данъчната тежест за гражданите на общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!