Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Окръжният съд в Ловеч отново не даде ход на делото срещу бившия кмет на Тетевен

За втори път Окръжният съд в Ловеч не успя да даде ход на делото срещу бившия кмет на Тетевен Милен Милев, неговия заместник Детелин Пърлев и главния счетоводител на общината Ирена Тихолова. На днешното заседание в съдебната зала по здравословни причини не се яви четвъртият обвинаем - Биляна Василева.

Милев и Пърлев са обвинени в длъжностни престъпления за нанесени имуществени щети на общината от почти 400 хиляди лева.

Бившият кмет на Тетевен Милен Милев заяви, че обвиненията срещу него за длъжностни престъпления са неоснователни:

Даже част от тях са неразбираеми за мен. Обвинения, които не мога да проумея. Няма такива престъпления, ще има процес. Доставката на храни е поводът да се закачим, да го започнем. Не знам само защо продължава цялото това нещо, като вече мачът е свирен, както се казва: "На умряло куче нож да вадиш". Визирам изборният резултат.

Едно от обвиненията срещу Детелин Пърлев е за фалшифициране на подписа на кмета Милев в продължение на две години в над хиляда документа. Адвокатът на обвинената в престъпления по служба счетоводителка Ирена Тихолова първо поиска обвинението срещу нея да бъде отделено в друго наказателно производство, а после и отвод на съдебните заседатели, но молбите му не бяха уважени. Следващото заседание на съда в Ловеч е насрочено за четвърти февруари 2016 година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!