Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Ловеч търси помощ за болницата от Борисов, Горанов и Москов

Снимка: БГНЕС

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова е поискала от премиера Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов и министъра на здравеопазването Петър Москов, съдействие и подкрепа за решаване на проблемите на ловешката болница, както и за финансиране на внесени в здравното министерство през 2012 година инвестиционни проекти, чието реализиране би позволило преструктуриране на здравното заведение и неговото стабилизиране.

Маринова вече е провела няколко срещи в здравното министерство за тежкото финансово състояние на болницата в Ловеч и натрупаните задължения, които възлизат на над 3,3 милиона лева. Водени са разговори с фирмите, доставчици на лекарства и консумативи, поддръжка на медицинската апаратура и техника, на които лечебното заведение дължи пари. С част от тях е постигнато споразумение за разсрочване на дължимите суми, подписани са погасителни планове, изплатени са първите вноски по тях, включително и към доставчика на газ, който два пъти за последната година спираше горивото заради неплатени дългове.

Според кмета на Ловеч в министерството на здравеопазването е внесен и оздравителен план за преодоляване на финансовите затруднения, заради които миналата седмица медици от болницата заплашиха, че ще спрат работа и ще напуснат, ако до Коледа не получат заплатите си.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!