Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работещите в болницата в Ловеч получиха забавените си заплати

| обновено на 23.12.15 в 17:41
Снимка: БГНЕС

Ръководството на болницата в Ловеч изплати днес на медицинския и обслужващия персонал забавените трудови възнаграждения.

Работещите в лечебното заведение, които вчера поискаха обяснение от прокуриста на болницата д-р Снежина Митова кога ще получат заработеното, взеха дължимите им 30% от заплатата за септември и аванс за декември.

До края на годината те ще получат и заплатите си за ноември, поясниха от ръководството на здравното заведение, което има натрупани задължения към доставчици на лекарства, консумативи и услуги в размер на около 3 милиона лева и запорирани сметки. 

Днес правителството отпусна 800 хиляди лева на лечебното заведение в Ловеч. Средствата ще бъдат преведени до края на годината, като беобещано част от тях да постъпят в болницата още днес. Парите ще бъдат използвани за оздравяване на здравното заведение, за реализирането на капиталовата програма и преструктурирането на отделенията. Здравният министър Петър Москов е обещал пред  ръководството на болницата в началото на следващата година още пари като финансова помощ от държавата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!