Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч продължава традициите за популяризиране на православието

Снимка: БГНЕС

Община Ловеч ще изготви нова програма и ще продължи традициите за популяризиране на православието. Програмата е създадена по инициатива на настоящия кмет на Ловеч - Корнелия Маринова, и се реализира със съдействието на Ловчанския митрополит Гавриил.

През изминалите три години в изпълнението й са участвали стотици деца, изучаващи СИП "Религия", обясни Корнелия Маринова:

Ние сме отворени за различните идеи, които биха дообогатили програмата. Ние, не просто, поемаме инициативата, ние горещо подкрепяме и ще участваме с душа и сърце за осъществяването на тази програма, тъй като съм убедена в позитивността й по отношение на децата, тяхното православно възпитание, нещо, което, за съжаление, в последните години - морал, нравственост, наистина бележи регрес.

Според кмета на Ловеч в новата програма за популяризиране на православието ще бъдат включени и други интересни за децата форми:

Да направим православен театър. Ние искаме възпитанието на децата да бъде поставено на преден план.

Корнелия Маринова допълни, че изучаването на религия в училищата трябва да продължи, но не като задължителен учебен предмет:

Взаимодействието между родители, училища и Българска православна църква е от изключително важно значение, за да има и повече групи и да насищаме със съдържание тези часове.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!