Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва проверка на всички договори за наем на общински имоти в Ловеч

Снимка: Община Ловеч

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова разпореди проверка на всички договори за отдаване под наем на общински имоти, заради  установени  сериозни проблеми относно общинската собственост и натрупани огромни задължения на наемателите

Маринова съобщи, че  някои от  наемателите не  плащат консумативите за ползваните помещения и са натрупани огромни сметки за ток и вода.

Те си плащат наемната цена, нито вода, нито електричество. Едно такова помещение,  отдадено  под наем се отоплява с две духалки и плаща само 30 лева наем на общината. Днес сме изпратили да се монтира контролен електромер на това място.

Кметът на Ловеч обясни и защо от няколко години лекарите, наели кабинети в  болницата  в Ловеч нямат сключени нови договори за  ползване, след като старите са изтекли.

Нямаме актове да собственост. Трябва да се отдели държавната от общинската собственост и съответно да пристъпим към процедура за отдаване под наем. В момента лекарите плащат обезщетения по силата на договорите, които са  подписани с по-ранна дата.

Маринова беше  категорична, че ще се въведе ред в отдаването под наем на общинските имоти.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!