Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строежът на пречиствателната станция в Ямбол продължава и в следващия програмен период

Снимка: Биляна Борисова

Изграждането на ВиК мрежа и пречиствателната станция в Ямбол ще продължи и през следващия програмен период. В момента се извършват довършителни дейности в най-големия ямболски квартал. Почти всички улици са вече асфалтирани. По проекта за изграждане на воден цикъл почти изцяло е готова предвидената канализация, помпени станции и нови водопроводи.

Кметът на Ямбол Георги Славов уточни, че през следващия програмен период остава да бъде завършена малка част от проекта.

Онова, което ще остане касае по-скоро връзката между промишлена зона и  пречиствателна станция. А онова, което касае пречиствателната станция, се префазира с достатъчно време, което важи за всичките 8 проекта, които се префазират в държавата- големи водни цикли, с достатъчно срок, който ще ни позволи да го реализираме, така че накрая да получим и пречиствателната станция, която е изключително важна за развитието на града ни.

Общата стойност на изграждането на интегрирания воден цикъл на Ямбол е 93  400 000 лв. Най-много средства -  повече от 72 млн. лева идват от Кохезионния фонд, а останалите са от държавния и общинския бюджет.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!