Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 50 селища в Старозагорско е възстановено електрозахранването

Снимка: БГНЕС

В 50 села на старозагорска област е възстановено електрозахранването, 21 екипа на EVN продължват работа за свързване към мрежата на още 20 селища.

Критично остава състоянието в селата от северната част на областта. Затворен за движение е пътят между Шипка-Шейново и Дунавци. Тежка техника разчиства над 1 метър преспи, за да извадят закъсали автомобили в този участък и на пътя Енина – Горно Изворово, за да  изтеглени леки коли. Нивото на река Сазлийка в Гълъбово е минало алармения праг и продължава да се покачва. Екип на пожарната е на място с готовност за действие.

Проходът Шипка е проходим, но със силен вятър и огромни навявания. Отворен е за движение и Проходът на републиката, тежките автомобили се движат само от Велико Търново към Стара Загора, движението в обратна посока е забранено. По магистрала „Тракия” всички ленти са почистени. 

В областния град са разчистени основните артерии, по които се осъществява градския транспорт, малките улици остават заснежени и трудни за движение с автомобили.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!