Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Пловдив всичко е спокойно, обстановката в региона постепенно се нормализира

| обновено на 18.01.16 в 10:33


Тази сутрин обстановката в Пловдив е спокойна,  без снеговалеж, като през нощта само за известно време е прехвърчал слаб сняг.  

Основните градски булеварди и пътни артерии са почистени до асфалт,  повече сняг  все още има по вътрешните квартални улици, съобщи директорът на ОП "Чистота" Иван Стоянов.  

Заради ниските температури обаче, на места по шосетата има опасност от заледяване,  предупреждават аварийните служби, като призовават  шофьорите да карат изключително внимателно и със съобразена скорост.  

През нощта  в града няма  аварийни инциденти свързани със зимната обстановка или по други причини, съобщиха от  централата на  пловдивската противопожарна служба.  

Иначе, сняг и дъжд причиниха прекъсване на електрозахранването и затруднения в движението по пътищата в цялата страна, а снежната покривка на места достигнаа до 40 см.

След обилния снеговалеж  вчера частично или цялостно с нарушеноелектрозахранване остават  десетки селища в области Пазарджик, Пловдив, Кърджали, съобщиха от ЕВН.  Над 100 населени места в Пловдивска област все още са без ток. 70 екипа на EVN работят по отстраняването на авариите.  Най-много са засегнатите села в Родопската яка,  в района на Асеновград, в Първомай и в Садово,  в Карловско също все още има села без ток .  Пътищата на територията на областта са почистени и проходими при зимни условия. Вече е осигурен достъп  и до планинското село Лилково.

В  Пазарджишко  без ток са 77 села като аварийни групи работят  за пускането на  захранването. Общо 159 аварийни екипа на EVN България работят завъзстановяване на електрозахранването във всички  засегнати райони.  В дружеството е сформиран Кризисен щаб, който поддържа постоянен контакт с местните и централни власти, уверяват от команията.  Обстановката в Пазарджишка област постепенно се нормализира. В Брацигово и Пещера електрозахранването е възстановено.  Все още 13 населени места край Велинград са без ток, както и девет села край Пазарджик и Стрелча. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пожарът на Беклемето е потушен

Пожарът в района на Беклемето е потушен , съобщават от Министерството на околната среда и водите.  Падналият в района дъжд е спомогнал за овладяването на огъня, с който повече от 72 часа се бориха в резерват "Стенето" служители на парковата дирекция, горски стопанства, пожарникари, военнослужещи и доброволци от София и Пловдив.  В операцията се..

обновено на 21.07.24 в 08:05

Възможни бури и гръмотевици за днес

НИМХ обяви жълт код за обилни валежи с гръмотевици и високи температури за днес, 21 юли. Жълт код за валежи е обявен за областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Търговище, Силистра, Русе, Габрово, София-област, София-град, Кюстендил. Жълт код за високи температури е обявен за областите Бургас, Ямбол, Кърджали,..

публикувано на 21.07.24 в 08:05

Пътни инциденти затрудняват трафика по АМ "Тракия"

При 147-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София - Бургас има голямо задръстване. Причината е верижна катастрофа на 6 автомобила. По-рано предиобед близо 8-километрово задръстване причини верижна катастрофа при 160-тия км на магистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 8:30 часа, когато се удрят верижно 10 автомобила. Щетите по 4..

публикувано на 20.07.24 в 12:13

Регионална академия на МГЕРБ се провежда в Пловдив

Над 100 младежи от областите Пловдив, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали ще се включат в Регионалната академия “МГЕРБ за твоя регион”. Форумът се организира от фондация „Ханс Зайдел“ и Сдружение “Граждани за Европейско Развитие на България”.  Регионалната академия ще бъде открита от председателя на Младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев и..

обновено на 20.07.24 в 12:03

Борисов призова за присъди на извършителите на умишлени палежи

Като пожарникар не мога да не поздравя моите колеги. Свети Илия е нашият закрилник. Каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той каза, че пожарникарите не се нуждаят от оценки на знайни и незнайни партийни фигури. Това касае и военните у нас, политиците трябва да си мерят думите, когато се изказват за тези професии, каза още лидерът на ГЕРБ...

публикувано на 20.07.24 в 11:13