Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сигналите за посегателства над собствеността в Ямболско се увеличават

Четирима рецидивисти влизат в затвора, заради обири на къщи на британски граждани в Ямболско. Сигналите за посегателства над собствеността в региона се увеличават, сочи статистиката. 

Районният съд в Ямбол наложи двегодишна ефективна присъда на мъж от Ямбол за извършен грабеж на британска гражданка. Димитър Стоянов нахлул в дома на англичанката в село Войника вечерта на 9 август миналата година.

Нахвърлил се върху нея, съборил, я на земята и откъснал от врата й златни накити за 1100 лв. Други трима рецидивисти осъди Елховският районен съд за обири на къщи на англичани.

Една година ще лежи в затвора Михаил Михайлов, който миналата година изнесъл голяма част от покъщнината на британец, живеещ в село Малък манастир. През това време чужденецът  бил в родината си. Други двама крадци, действали в съучастие и обрали къщата на семейство англичани в с. Бояново, ще лежат по 6 месеца. Чужденците се прибрали в родината си през септември 2014 г. На следващата пролет се върнали на село и открили къщата си разбита и ограбена. И четиримата обирджии са сключили споразумения с прокуратурата и така са намалили наказанията си.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!