Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Москва се провежда конгрес на управляващата партия "Единна Русия"

„Единна Русия“ се подготвя за провеждането на първите в най-новата политическа история на страната предварителни избори. Лидерът на управляващата партия в Русия  и премиер Дмитрий Медведев се обяви за тяхното провеждане, като важно условие за определянето на бъдещите депутати в Думата след парламентарните избори на 18 септември.
В голямата си част предварителните избори ще определят изхода от предизборната кампания, и към организирането им трябва да се отнесем максимално отговорно. Не трябва да допускаме семейственост, а трябва да търси нови имена“ 
В словото си пред участниците в конгреса на „Единна Русия“ премиерът Медведев анализира и политическата ситуация в страната, казвайки че времето на скъпия петрол и високите доходи е отминал и трябва да се търси възможност за преобразуването на икономиката и върху други отрасли, които могат да носят доходи. Медведев каза още, че поради икономическата криза сега, не е време да се строят планираните нови сгради на държавните институции. 
"Единна Русия" даде своята подкрепа на президента Владимир Путин, чийто прессекретар Дмитрий Песков коментира, че не му е известно дали Путин ще се кандидатира на президентските избори през 2018 година.   
Преди дни близък общественик до управляващите кръгове в Москва предложи да бъдат отложени парламентарните избори, докато премине кризата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!