Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ина Ананиева: Преди състезанието бяхме притеснени, имахме доста несполучлива тренировка

Ина Ананиева:Преди състезанието бяхме притеснени, имахме доста несполучлива тренировка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

С три медала се завърна днес ансамбълът ни от първия за годината турнир от веригата Гран При по художествена гимнастика, който се проведе в руската столица Москва. След като изиграха без грешки своите композиции момичетата на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова спечелиха златото в многобоя, като изпревариха състава на домакините. Във финалите на пет ленти и на два обръча/три чифта бухалки световните ни шампионки стигнаха до сребърните отличия, като и при двете изпълнения пред тях се нареди тимът на Русия.

Сега сме много щастливи, но преди началото на състезанието бяхме притеснени, тъй като имахме една доста несполучлива тренировка, която за първи път от четири години виждам. Успяха момичетата да излязат от тази ситуация, мобилизираха се и наистина и в трите дни играха без грешка. С всички, които говорихме, казаха, че съчетанията са изключително сложни, атрактивни, харесаха ги, но има още какво да работим, каза наставникът на тима Ина  Ананиева при завръщането на отбора.

Усещането да победиш Русия е много хубаво. На тях им беше много криво, но ние си изиграхме съчетанията, а те не. След всяко изиграване правихме анализ на съчетанията и има неща, които чисто технически трябва да изчистим до Олимпиадата. Няма накъде повече да усложняваме съчетанията, просто трябва да ги изчистим. От това, което видях, съчетанията на рускините са доста трудни, но този път не се видя, защото не го изиграха добре. Ние знаем, че съдиите подкрепят Русия и винаги сме учудени, когато сме преди тях. На Олимпиадата ще се борим да изиграем съчетанията си без грешка и да знаем, че сме направили всичко необходимо, а от там нататък, каквото ни дадат, заяви капитанът на тима Михаела Маевска.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!