Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очаква се днес синдиците на КТБ да предоставят доклада на "Аликс Партнърс" в НС

| обновено на 23.02.16 в 11:39
Снимка: БГНЕС

Очаква се докладът за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) да бъде внесен днес в секретната секция на парламента. Това трябваше да стане вчера, но не беше получено разрешението на "Аликс Партнърс".

Във вторник премиерът Бойко Борисов гарантира, че те ще го изпратят до края на работния ден във Великобритания. Това трябва да позволи на синдиците да внесат документа в Народното събрание до края на днешния ден.

Не мога да ида да го взема и да го върна. След като бъде без абсолютно никакви поправки или зачерквания, пратен в парламента, 240 депутати ще го вземат, а ако парламентът вземе решение, след това може да го разсекрети, заяви премиерът снощи.

Достъп до него ще имат единствено народните представители. В парламента е внесен законопроект от депутати от ДСП, сред които и Делян Пеевски, който може да позволи оповестяването на част от доклада публично. 

Снощи Борисов обясни и защо е освободил председателя на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков:

Казват, че имало толкова лица в центъра, те са или ги няма, или ги хранят с принцеси, с телешко, с какво ли не, и най-вече, че поръчките там за мене с умисъл, не са провеждани така, както трябва, а са изчаквали момента, в който вече да стане неизбежно и са отивали на прякото договаряне, и там се повтарят и фирмите.

Междувременно външният министър Даниел Митов отказа да коментира напрежението около консула на Турция в Бургас. Митов отрече да има дипломатически проблеми между двете държави:

Във връзка с дипломатическата практика в подобни случаи, няма да коментирам този въпрос, нито сега, нито за в бъдеще. Само да ви кажа, че днешната информация, която беше пусната в някои имейли, че нашият генерален консул в Истанбул, имали проблем с него. Трябва да се каже, че той си е там, изпълнява си задълженията с мандата, с който е изпратен.

Премиерът Бойко Борисов и външният министър Даниел Митов участват в конференция, посветена на партньорството в Европейския съюз и НАТО.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!