Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зрителите в „Арена Армеец“ на крака заради Йордан Йовчев, Енчо Керязов и Приятели

4
Снимка: БТА

Приятелството между Йордан Йовчев и Енчо Керязов, събра световноизвестни артисти от цирковата арена, знакови имена от световния музикален подиум и спортисти - златни и сребърни призьори от световни и олимпийски игри. Шоуто, което продължи близо три часа, изправи на крака зрителите в "Арена Армеец".

Петото издание на инициативата в подкрепа на талантливи деца започна с награждаването на ученици в категориите "Изкуство", "Спорт" и "Образование". За първи път бяха отличени и деца в неравностойно положение - за непоколебима воля и желание за победа въпреки житейските обстоятелства.

Ето имената на победителите:

КАТЕГОРИЯ „СПОРТ“ - Даниел Панев Асенов - ПГЗ “Христо Ботев”- Ямбол, 12-и клас

КАТЕГОРИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ“ - Енчо Иванов Мишинев - Математическа гимназия, „Атанас Радев”- Ямбол, 12-и клас

КАТЕГОРИЯ „ИЗКУСТВО“ - Николай Емилов Димитров - НУИ ,,Проф. Веселин Стоянов” Русе, 8-и клас

Петото издание на наградите на Фондация „Енчо Керязов” за успешните млади таланти на България за първи път включва и деца в неравностойно положение – пример за непоколебима воля и желание за победа над съперници и житейски обстоятелства.

Велико Красимиров Великов - ПГГСД „Николай Хайтов“ – Варна, 10-и клас
Дилян Стефанов Димитров - Спортно училище „Георги Стойков Раковски” – Добрич, 11-и клас
Иван Георгиев Стоилов - СУ „Генерал Владимир Стойчев“ – София, 11-и клас
Михаела Величкова Михалева - Професионална техническа гимназия – Варна, 9-и клас
Панайот Стефанов Димитров - Спортно училище „Георги Стойков Раковски” – Добрич, 10-и клас.

Стартът на грандиозното шоу, в което "магът" Петър Стойчев (плувен маратон) превърна голямата шампионка в борбата Станка Златева в грациите от ансамбъла по художествената гимнастика. Момичетата на Ина Ананиева, които преди броени дни се завърнаха с едно златно и две бронзови отличия от Гран При турнира в Москва, изпълниха съчетанието си и ленти, след което на сцената се качи клоунът без маска Андрей Жигалов.

В звездното шоу се включиха още световноизвестната акробатична трупа "Рокашкови" и братя Ковачеви, които представиха своя коронен номер "Колелото на смъртта". Специално за "Нощ на звездите" дуо Ковачеви направиха опит за световен рекорд - салто със завъртане на 360 градуса, но за съжаление не успяха. Публиката видя още майсторските изпълнения на гимнастика Юри Кеки, на Дмитрий Григоров, клайвдайвинга на Тодор Спасов и приятели и още една звезда на цирковото изкуство - Мартин Силаги с "Колелото на Сир".

Кулминацията бе съвместно изпълнение на Данчо Йовчев на халки и цигуларя Васко Василев, както и самият Енчо Керязов.

Всички снимки са на БТА


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия