Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ТЕРЕМ нямал договор с кантората на Радан Кънев

Снимка: БГНЕС


Военноремонтният завод ТЕРЕМ няма сключен договор с кантората на Радан Кънев, заяви председателят на Съвета на директорите на дружеството Стоил Яков в отговор на обвиненията на ГЕРБ. 

Шефът на ТЕРЕМ не е знаел, че назначава кума на Радан Кънев, адвокат Васил Танков, в дружеството. Стоил Яков отрече информацията, че наетият от него юрист работи в кантората на председателя на ДСБ. А тиражираният в интернет договор на юриста за 2 600 лева е истински, потвърди шефът на държавното оръжейно дружество. 
Кумовете на разни хора имат ли право да работят, пречи ли им това, да бъдат добри юристи. А аз не съм толкова близък на Радан Кънев, че да знам, кой му е кум и кой му е сват. ТЕРЕМ е едно от големите търговски дружества и, за ваше сведение, няма правен отдел. Има един юрист, който е в майчинство. На негово място има назначена друга жена, която също предстои да излезе в майчинство. Не може едно такова огромно предприятие, с огромни възможности, да работи само и единствено с един юрист.
Твърденията за източване на дружеството според Яков не са верни. Той призна, че през 2014-а година, ТЕРЕМ е имал над 5 милиона лева загуби, а през 2015-а е излязъл на печалба с над 3 милиона лева.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!