Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ДСБ разбива дясното и предава избирателите на РБ

Ние в Реформаторския блок никога не сме искали да бъдем разделени, като изключим една две личности, които работят за разделение, заяви в интервю за Радио Пловдив д-р Димитър Шишков от ДБГ, депутат от РБ. 

Шишков разказа как се е случило излизането на ДСБ в опозиция. На парламентарна група в пет сутринта в Парламента, без да бъде уведомен никой от партньорските партии, Радан Кънев заяви, че ДСБ вече е опозиция, като забрави парите на ДСБ в КТБ, забрави, че именно той беше за историческия компромис с ДПС и Местан, забрави, че беше един от радетелите ДСБ да е в коалиция с ГЕРБ и излезе единственият праведник. Така се случи преди години и със СДС. Хората започнаха да се сочат с пръст и тези, които бяха виновни за разпада на СДС, после се оказаха ченгета и преподаватели по партийни школи.

Сега ние мълчим любезно и се надяваме всс пак да стигнем до края. Най-вероятно Радан Кънев иска да оглави РБ, но нека това не се случва така, каза още д-р Шишков

Какво е това възпитание на десни хора - именно ДСБ освиркаха Найден Зеленогорски. Това е недопустимо. Значи ръкопляскат на Татяна Дончева, една истинска комунистка, а освиркват своя човек, този с когото работят всеки ден, усмихват му се... и изведнъж го освиркват. Това е грозно.

Иначе ДСБ имат най-много назначения във властта на всички нива. Когато се събрахме с ГЕРБ знаехме, че сме с 23-ма души в НС, а не с 230, така че компромисите ги приемаме, когато отърват, а когато не, тогава сме срещу тях, коментира поведението на ДСБ д-р Шишков.

Защо ние да напускаме РБ след като ДСБ иска това, защо това да  е правилната стъпка? ДСБ имат избирателно поведение и именно това е шизофренното. Ако напуснат управлението, след като са се определили като опозиция, то това е естествено. Няма да им се разсърди никой, но това което правят е чиста лъжа. Как да ни вярват избирателите при такова поведение? 

Д-р Шишков поясни, че всичко е започнало с историческият компромис с Местан, но той е бил инициатива точна на ДСБ, а не на Реформаторския блок.

Когато си в политиката трябва да играеш докрай, да се бориш докрай. И на мен не ми харесват много неща, но се боря срещу тях, а не бягам и не дезертирам от проблемите. Ако се напуска управлението, то трябва да се направи заедно, в синхрон, а не така самосиндикално, без да се съобразяваме с нищо, поединично и опозиция, пък в същото време във властта, коментира още д- Шишков.

Членовете на ДСБ са морални, нормални и десни хора, но защо се случва това с тази партия. Може би защото по високите места в тази партия има хора, които не могат да представляват адекватно редовите членове на ДСБ. Върхушката на ДСБ не се бори за най-важното, защото избори сега на фона на мигрантската криза и случващото се в Европа ще е пълен крах. Защото политиката не е за сърдиткопетковци... 

Цената на това поведение е трупането на недоверие от страна на избирателя. Хората са разочаровани за пореден път и именно това разочарование ще бетонира ГЕРБ като десни, а ние от РБ ще изчезнем от политическата карта.

Хората вярваха в РБ, а ДСБ предава всички нас и дясната кауза, каза в заключение д-р Димитър Шишков от ДБГ.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община Пазарджик се сдоби с още дългове

Община Пазарджик е получила иск за 5 млн. 780 хил. лева от Арбитражен съд заради неплатени фактури към оператора за депониране на отпадъци за времето от юли до ноември 2023 година. Това съобщи на извънредна пресконференция кметът на Пазаржик Петър Куленски.  Той обясни, че претендираната неустойка за просрочие е по анекс към договор от..

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Сим Алексиев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден“  ни гостува  галеристът и съсобственик на галерия „Възраждане“ Сим Алексиев.  Роден е в София, но със семейството си идва да живее в Пловдив  още в ранна детска възраст.  Сим Алексиев пише и поезия. Неговата дебютна книга „Градът -  градя и руша“ излезе през 2006 г., но с писане се занимава от 10..

обновено на 12.07.24 в 14:51

Код "жега". Как да се предпазим?

За първи път за  тази година обявиха оранжев код за опасни  горещини. Предупреждението е от Националния институт по  метеорология и хидрология  и е в сила за цялата страна. В Пловдив температурата ще е 38 градуса.  Прогнозата на синоптиците е, че температурите у нас ще продължават да се повишават и през следващата седмица. Очкванията..

публикувано на 12.07.24 в 12:57

Делян Пеевски и Ахмед Доган са от едно и също котило

"Йордан Цонев, който се вижда като най-близкия човек на Делян Пеевски в момента, каза по една от националните медии голяма лъжа - че е бил 25 години в ДПС с Доган. Въпреки че е финансист, той явно може да смята само пари, защото, ако върнем назад времето с 25 години, ще се видим в 1999 г. Тогава той заедно с мен беше в парламентарната група на СДС в..

публикувано на 12.07.24 в 11:51

"Флирт" идва, потърсете лекар при неразположение

В България няма данни  за регистрирани случаи на новия щам „Флирт“. Подвариантът FLIRT на коронавируса обаче все по-активно настъпва в Гърция и е въпрос на време да стигне и до нас. За превенцията, симптомите и мерките свързани със заболяването, коментар на  д-р Христиана Бацелова – епидемиолог и преподавател в Медицински университет Пловдив:..

публикувано на 12.07.24 в 10:12