Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Утре в Ростовска област е ден на траур след катастрофата на самолета

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Утре в Ростовска област е ден на траур, след като 62 души загинаха при кастрофа на пътнически самолет в руския град Ростов на Дон. В Москва отмениха празничните мероприятия, посветени на инициативата "Часът на Земята", а руският патриарх Кирил отслужи заупокойна литургия за жертвите. По-рано беше намерена и едната черна кутия на разбилата се машина на компанията "Флай Дубай", която изпълняваше полет от Обединените арабски емирства.

Основната хипотеза за инцидента е техническа грешка на пилота и лошите метеорологични условия в руския град. 700 спасители работят на терен на мястото на катастрофата. Според данните в продължение на над два часа "Боинг"-ът се опитвал да се приземи на летището в Ростов на Дон и при втория заход към пистата се е разбил. При удара със земята е избухнала експлозия и пожар, но той бързо е бил потушен.

Следствена комисията започна предварително разследване на самолетната катастрофа. Летището в руския град Ростов на Дон е затворено до полунощ, обяви Министерство на транспорта. На мястото на инцидента пристигнаха транспортният министър и ръководителят на "Росавиация“.

От централния офис на авиокомпанията "Флай Дубай" обявиха, че продължават да събират събират информация за инцидента.

Повечето от пътниците, загинали на борда на  самолета, са били жители на Ростов на Дон, но сред тях има и чужденци.  Сред тях са няколко граждани на Украйна, един узбекистанец, испанци.  Екипажът също е бил съставен главно от чужденци.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!