Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейски източници потвърдиха извършителя на втория самоубийствен атентат на летището в Брюксел

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Извършителят на втория самоубийствен атентат на летището на Брюксел вчера е Наджим Лашрауи, потвърдиха полицейски източници, цитирани от Франс прес. На извънредна среща утре в Брюксел се събират европейските министри на вътрешните работи и на правосъдието, за да обсъдят ситуацията след терористичните актове в белгийската столица и да набележат мерки за сигурност, които да бъдат предприети.

Продължава издирването на терористите. Невярна се оказа информацията от по-рано днес, че Лашрауи е бил задържан в предградието на столицата "Андерлехт". Белгийският джихадист вече беше издирван във връзка с атентатите в Париж от ноември миналата година.

Лашрауи беше издирван във връзка с атентатите в Париж миналата година. Негово ДНК беше открито в няколко квартири, използвани от извършителите на терористичните атаки във френската столица, както и по експлозивите, използвани при нападенията на 13 ноември, отнели живота на 130 души.

Извършителят на другия самоубийствен атентат на летището на Брюксел беше идентифициран като Ибрахим Бакрауи. Брат му Халид Бакрауи беше разпознат като нападателя камикадзе в метростанция "Малбек" в центъра на белгийската столица.
Последните данни на белгийското министерство на здравеопазването сочат, че при атентатите в Брюксел са загинали 31 души, ранените са близо 300.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Прокуратурата в Белгия: Издирва се четвъртият атентатор

Федералната прокуратура на Белгия не потвърди залавянето на третия заподозрян терорист от снимката при атентата на летището в Брюксел. Установена е смъртта на двама от атентаторите самоубийци – братята Ел Бакрауи . Бомбите в метрото и на летището са..

публикувано на 23.03.16 в 15:06