Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркът "Стратеш" в Ловеч беше изцяло почистен

Снимка: БГНЕС

Община Ловеч и общинската фирма “Еко“ извършиха цялостно почистване на единствения парк в града "Стратеш“. В Ловеч в момента се засаждат стотици дървета и храсти, предоставени от дарител. 

Изпълнителният директор на общинската фирма "Еко“ Павлин Иванов съобщи, че подобно мащабно разчистване на парк "Стратеш“ не е правено от години:

Искаме да го направим красив, поддържан и с такива условия, които да привлекат не само ловчалии и техните семейства и деца, но и хора от други градове, които традицционно идват в нашия град заради зоопарка, който имаме.

Освен разчистването на сухи дървета, клони и храсти предстои да бъде източено, почистено и отново напълнено с вода и езерото в парка. Ще се търсят и средства за преасфалтиране на алеите и други подобрения за посетителите:

Правим така, че и парк "Стратеш“ и алеята "Башбунар“ и изобщо всички красиви кътчета в Ловеч да бъдат много по-привлекателни.

Павлин Иванов допълни, че продължава и озеленяването в целия град:

Подариха ни няколкостотин храста, 200 хибискуса, 200 туи, 60 кедара, 50 липи, 15 дървета гинко билоба, които са уникално красиви и около 70 храста люляци.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!