Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песков: "Документите от Панама" целят да дискредитират Путин преди изборите

Дмитрий Песков и Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В руската столица са разочаровани от журналистическото разследване, разпространило т.нар. Документи от Панама, обяви говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Според него липсва конкретика. Той видя сред авторите на разследването хора, на които основата им дейност, не е журналистика, а причастност към западните специални служби. Дмитрий Песков коментира, че е очаквал от тях нещо повече, нещо неизвестно  досега.

Основната цел на тази дезинформация е нашият президент, особено в контекста на предстоящите парламентарни избори и в по-дългосрочна перспектива - на президентските избори след две години, каза Песков в конферентен разговор с журналисти.

Одобрението за Путин в чужбина според Песков е достигнало такава степен, че в действителност е табу да се каже нещо добро за Русия или за някакви действия от страна на Русия, или каквито и да било руски постижения. Целта е да се говорят лоши неща, много лоши неща, и когато няма какво да каже, то трябва да бъде измислено. Това е очевидно за нас, подчерта още той.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!