Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Москов: Министерството на здравеопазването, правителството и мнозинството имат воля за диалог

Снимка: БГНЕС

Не само Министерството на здравеопазването, но правителството и мнозинството имат ясна воля за промени и диалог- това заяви в Шумен здравният министър Петър Москов по повод националния протест на лекарите. Според него право на медиците е да изразяват позиция. По думите на Москов той е отворен за диалог и не приема обвиненията, че такъв не съществува:

Само за двата месеца и половина, в които се водеха преговорите с Лекарския съюз по рамковия договор, само аз в моя кабинет съм имал 15 срещи. Това значи повече от една на седмица, а на експертно ниво те са били десетки, десетки часове, които прекарахме заедно. Този диалог съществува и аз миналата седмица се обадих на председателя на Лекарския съюз, доктор Грозев. Уверих го още веднъж, че кабинветът ми е винаги отворен за него и за представителите на Лекарския съюз по конкретни предложения, но това не означава, че реформите, промените, промяната на системата от тази бездушна и касиерска система, която се е превърнала в медицишнска, трябва да спре.

Петър Москов каза, че не е при лекарите на протеста, защото не планира графика си спрямо желанията на някои за изразяване на недоволство. Той подчерта, че няма да се поддаде на натиск.


 




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!