Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОИК: Божидар Здравков от ДСБ измества д-р Калин Калинов в ОбС

| обновено на 12.04.16 в 13:27

Общинската избирателна комисия обяви, че Божидар Здравков от ДСБ влиза в Общинския съвет на мястото на д-р Калин Калинов в групата на коалицията на Реформаторите и инициативния комитет зад Здравко Димитров.

До решението на комисията се стигна, след като преди седмица Върховният административен съд постанови, че трябва да бъдат зачетени 12 преференциални гласа за Здравков, които не са били вписани в изборния протокол. 

След отчитането и на тези гласове Божидар Здравков събира общо 211 преференции и попада на четвърто място в шестчленната група на местната коалиция „Да решаваме заедно”.

Решението на ОИК ще бъде изпратено до Общинския съвет още днес. Очаква се Божидар Здравков да положи клетва в четвъртък, когато е следващата сесия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Възстановяват с друг превозвач транспорта до Войводиново

От 9 септември ще бъде възстановен градският транспорт от Войводиново до Пловдив. Това стана ясно на среща днес с кмета на община „Марица“ Димитър Иванов, кмета на Войводиново Димитър Тосев и представители на транспортни фирми.  Маршрутът няма да се обслужва от „Автотранс Чолаков“, който държи линия номер 15 в Пловдив, а ще се поеме от друг..

обновено на 05.09.24 в 08:27

Продължава гасенето на пожара край Белово

Продължава гасенето на пожара в местността „Ливада Бачия“ до пътя Белово - Юндола. Гори 6-7 декара иглолистна гора. На място са пожарникари, които гасят на ръка. Продължава набирането на доброволци в общината за участие в гасенето – съобщи за Радио Пловдив кметът на Белово Стойко Стефанов. Теренът е труднодостъпен и до него се стига..

обновено на 05.09.24 в 08:26

Съединение и Сопот честват годишнини

Две пловдивски общини – Съединение и Сопот, празнуват днес. В град Съединение продължават проявите, посветени на 139-та годишнина от обявяването на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, както и на 55 години от обявяването му за град. След издигането на знамената на площада започва тържествената сесия на ОбС –..

обновено на 05.09.24 в 07:40

Пожар пламна край пътя Белово - Юндола

Пожар се разгоря в близост до пътя Белово - Юндола, в местността "Ливада Бачия". Сигналът е подаден в късния следобед. Огънят е пламнал в  труднодостъпна местност, съобщи говорителят на пазарджишката пожарна Мирослав Стоянов. По предварителна информация горят около 5 декара иглолистна гора, а служители на пожарната в Белово и от местното горско..

публикувано на 04.09.24 в 17:58

Голям интерес сред смолянчани за достъп до приложението "еЗдраве"

Само днес експерти на РЗИ – Смолян осигуриха достъп  на 58 граждани до електронните им здравни досиета чрез приложението „еЗдраве“. Това съобщават от здравната инспекция и допълват, че поради големия интерес всички желаещи могат да ползват услугата и утре, 5 септември, от 10:00 ч. до 16:00 ч. По повод информационната кампания на Министерството..

публикувано на 04.09.24 в 17:50