Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сини сънища с актьорите Теодор Елмазов и Пламен Пеев

БНР Новини
В студиото на „Ритъмът на столицата“ ни гостуват двама обичани български актьори, за които театърът е не просто работа, а едно безкрайно пътешествие навътре към самите тях. От разговора си с Теодор Елмазов и Пламен Пеев – емблематични лица за Народния театър от дълги години, разбираме подробности за новата постановка на Мариус Куркински „Синята птица“, в която двамата играят на 24 април от 19 часа на Голямата Сцена. Тя е най-известната приживе пиеса на белгийския драматург и философ Морис Метерлинк. От думите на гостите ни проличава, че детското желание да бъдат вечно любознателни и стихийно енергични никога не ги е напускало и точно като героите в пиесата на Метерлинк все още виждат в сънищата си колоритни приказни герои и ярки образи с провокативни философски въпроси.

Теодор Елмазов с охота разказва, че е сънувал наскоро Лъв. Магията, която му дава сцената на Народния театър дори го е стимулирала за съвместен проект с Печенката в Beаtbox Comedy, в който участва с Пламен и Веселин Веселинов.

Пламен Пеев пък не пропуска да се похвали, че в „Синята птица“ влиза в образите на пет различни героя, но това не го изтощава, защото намира муза в своята съпруга, която живее в Русия и го подкрепя във всичко. Оригинални, слънчеви, многолики, прецизно дисциплинирани и истински широкоскроени – такива са нашите гости.

Чуйте повече от разговора на Мариана Гомилева с актьорите Теодор Елмазов и Пламен Пеев.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия