Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Ловеч ще възложи външен одит на Регионалното депо за отпадъци заради установени сериозни липси

Снимка: БГНЕС

Община Ловеч ще възложи външен одит на Регионалното депо за отпадъци заради установени сериозни липси.
Смята се, че  фирмата, управлявала депото през последните пет години, е ощетила общинския бюджет. Установени са и повреди в съоръжението , но от общината увериха, че няма опасност от замърсяване на района. 
При приемането на обекта от фирмата, която досега го е управлявала, е установено, че е изнесена част от техниката. Липсват софтуер, записите от видеокамерите за наблюдение и документацията, съобщи кметът на Ловеч Корнелия Маринова.
Това са машини, съоръжения, платени с бюджета на община Ловеч.
Корнелия Маринова посочи, че справките към момента будят съмнение, че в депото са вкарвани фиктивни данни и несъществуващи тонове боклуци, за които обаче е плащано с реални пари от общинския бюджет. Екологът на общината Георги Нинов поясни.
По кантар са постъпили в депото за тези пет години 230 хиляди тона отпадъци, заедно със земните маси, за запръстяване. Към началото на 2016 г. геодезистите са казали, че вътре има 140 и няколко хиляди куб.м. Разликата от 60-70 хиляди куб.м., които се равняват на 80-тина хиляди тона, някой да ми каже къде са. Грубо 120 лв. на тон е ощетена като цяло общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!