Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК раздаде хранителни пакети на социално слаби в Бургас

Снимка: БГНЕС

100 социално слаби бургазлии получиха хранителни пакети от БЧК - Бургас. Продуктите са дарени по време на благотворителната кампания "Дар за Великден", проведена за поредна година от местната червенокръстка организация. 

Храните в кампанията бяха предоставени от местни фирми, а част от продуктите са закупени със средства, дарени от бургазлии в специални благотворителни кутии, съобщи директорът на БЧК - Бургас Виолета Радева:
Местният бизнес успяха да дарят 150 броя консерви русенско варено, 50 килограма боб, 100 броя лютеница, 40 килограма макарони, 189 килограма месо, също 150 броя козунаци и 300 броя хляб. Тези средства, които ние събрахме, са на стойност над 500 лева и с тях успяхме да закупим боба, русенското варено, лютеницата и макароните. И това е благодарение на подкрепата на гражданите на град Бургас. Те подкрепиха тази кампания и оставиха своето ресто в касичката, разположена в търговската верига.

По повод Възкресение Христово от БЧК в Бургас организираха и тържество "Шарено яйце" за деца от социални институции. Малчуганите получиха подаръци и великденски лакомства.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!