Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК Ловеч ще инвестира над 5,5 млн. лв. за подобряване на качеството на водата и услугите

Дружеството ВиК - Ловеч ще инвестира над 5,5 милиона лева собствени средства за подобряването на качеството на водата и услугите, които предлага на обособената територия в област Ловеч, която обхваща седем от осемте общини. 

Инвестицията ще бъде направена въз основа на подписания 15-годишен договор между ВиК асоциацията и дружеството ВиК - Ловеч. Каква ще е ползата от този договор, обобщава изпълнителният директор на Ловешкото дружество Данаил Събевски:

Да подобри качеството на услугата водоснабдяване и канализация. Ще ни бъдат предадени още пречиствателни станции: Луковит и на Ябланица, частично изградена в центъра на Априлци, квартал Ново село, както и шест броя пречиствателни станции на села.

Събевски допълни, че ако Община Троян, която не подписа договора, не се съгласи нейното дружество ВиК да се консолидира с оператора, то той няма да може да кандидатства за финансиране по европейските програми. Това ще ограничи възможностите за подмяна и рехабилитация на водопроводната и канализационната мрежи в обособената територия, която включва останалите 7 общини в област Ловеч.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!