Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маричанки на финал срещу Левски

Марица (Пловдив) се класира за утрешния финал за Купа България по волейбол за жени и ще защитава ценния трофей в битка с Левски (София). В днешния полуфинал момичетата на Марица  очаквано надделяха над домакина на финалната четворка Бургас 2007 (Бургас) с 3:0 (25:12, 25:16, 25:13) гейма след само 62 минути игра в зала Младост.


Привържениците на пловдивския клуб отново зарадваха своите любимки, като пропътуваха разстоянието от Града под тепетата до Черноморието, за да ги подкрепят в похода им към златния дубъл.

Самият двубой бе доста едностранен, с подчертано превъзходство на гостенките през


По време на втората част Иван Петков си позволи няколко смени в състава, а Таня Събкова бе над всички с три аса и три точки от три опита в атака, между които и последната в гейма за 25:16.


Марица продължи да атакува безмилостно и в третата част с отлична и разнообразна организация на нападението от страна на Юлия Богмацер. С атака на Милена Димова през центъра бе сложена точка на полуфинала при 25:13 за Жълто-сините.

Радосвета Тенева стана топреализатор на мача с 15 точки за победителките. Милена Димова добави 11.

Най-резултатна за Бургас 2007 стана Даниела Иванова с 6 точки.

В по-ранния полуфинал, Левски се справи с ЦСКА (София) за крайното 3:0 (25:18, 25:20, 25:18) гейма и правото на опит да детронира маричанки.

Финалът Левски - Марица в съботния следобед на 7 май в бургаската зала Младост е с начален час 16:30 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев Пловдив официално осъществи трансфер в Серия А

Ботев Пловдив официално осъществи много силен трансфер. „Канарчетата“ продадоха младия защитник Димитър Папазов на участника в Шампионска лига и Серия А Болоня. През изминалия сезон крайният защитник дебютира и за първия тим на „канарчетата“. Папазов взе участие в общо 18 мача в първенството и за Купата, като в 8 от тях започна като титуляр. С..

публикувано на 17.07.24 в 18:03

Шампионките от Марица привлякоха Ралина Дошкова

Марица (Пловдив) осъществи нов трансфер през това лято и привлече диагонала Ралина Дошкова. Диагоналът е бронзова медалистка от Световното първенство до 17 години с националния отбор до 17 години. Била е част от всички възрастови групи на националния отбор През миналия сезон новата волейболистка на Марица игра в чешкия елитен Сокол (Фридек-Мистек)...

публикувано на 17.07.24 в 17:58

Равностойна група за Марица в Шампионската лига

Волейболният шампион при жените Марица (Пловдив) ще играе в Група "А" на Шампионската лига, отреди жребият.  Тимът бе поставен в трета урна и негови съперници са италианският Караро Имоко Конеляно, полският Девелопрес Жешув, както и победителят от двубой между поставения Волунтари от Румъния и Работнички Скопие от Република Северна Македония...

публикувано на 16.07.24 в 18:03

Димитър Кузманов с победа на Чаланджър в Астана

Димитър Кузманов се класира за втория кръг на турнира на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Астана (Казахстан) с награден фонд от 41 хиляди долара.  Поставеният под номер 3 в схемата българин победи Мойрани Бузиге (Австралия) с 6:1, 7:6(6). Срещата продължи 92 минути. Кузманов доминираше изцяло в първия сет, но във втората част се стигна до..

публикувано на 16.07.24 в 18:00

Ботев слага видеостена за мача с Марибор

Ботев ще предостави възможност на своите привърженици да изживеят заедно емоциите и от реванша с Марибор в четвъртък (18 юли). Всеки фен може да заповяда на стадион “Христо Ботев“, където ще бъде поставен специален голям екран, на който привържениците заедно да изгледат двубоя от Словения. Входът е напълно безплатен, а поставеният за целта на събитието..

публикувано на 16.07.24 в 17:57