Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Улиците в Ловеч са проходими, разчистването продължава

| обновено на 10.05.16 в 12:31
Снимка: БГНЕС

Обстановката в Ловеч се нормализира след вчерашния порой, придружен с градушка с големината на лешник, който наводни улици и сгради.

Разчистването продължава, защото на места ледените късове все още не са се разтопили. От бедствието е унищожена селскостопанска реколта. Нанесени са щети по автомобили, изкъртена е асфалтова настилка. Материалните загуби тепърва ще се изчисляват.

Междуведомствената комисия към Областната администрация започна оглед на всички водоеми в района.

Дигата на река Осъм край ловешкото село Йоглав се руши и започна укрепването й. Сигналът за пропадането на дигата на реката в ловешкото село Йоглав е подаден от местни жители преди три дни.

Кметът на село Йоглав Ирена Георгиева е подала три сигнала до Басейновата дирекция в Плевен за състоянието на дигата на реката.

Областният управител на Ловеч Ирина Митева успокои хората, че няма опасност за селото:

Сега се разширява коритото, за да отива по-голяма част от реката към отсрещния бряг, за да може техниката да влезе и да избута образувалият се наносен остров от камъни. Опасност за селото и хората няма. Под непрекъснато наблюдение е дигата.

Всички улици в Ловеч бяха проходими още снощи. По част от тях обаче има натрупани кал и наноси от пороя. Те ще бъдат затворени за Снимка: Пламен Христовпочистване, обясни изпълнителният директор на общинската фирма по чистота Павлин Иванов:

Няма паднали дървета, няма счупени клони, само страшно много листа и камъни по улиците в следствие на обилните потоци вода. До обед всичко ще бъде почистено и няма да личи, че е имало бедствие.

Заместник-кметът на община Ловеч Ивелина Радевска допълни:

Частите са изчистени. Няма нещо, което да е фрапиращо сериозно. Ситуацията е овладяна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!