Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешката болница е с нов директор

Снимка: БГНЕС

Болницата в Ловеч, която е в тежко финансово състояние, с натрупани стари задължения от над 3 милиона лева, има нов изпълнителен директор. Това е досегашният директор на Центъра за спешна медицинска помощ в града д-р Татяна Ганчева

Д-р Ганчева, която поема управлението на ловешката болница от подалия оставка още преди две години изпълнителен директор д-р Тихомир Бенев, заяви:

Осъзнавам, че е необходимо много сили и воля, но ще положим усилия, заедно с началниците на отделенията и трябва всичко възможно да направим, тази болница да продължи своето развитие.

На проведеното Общо събрание на акционерите е избран и нов съвет на директорите на лечебното заведение, в който освен д-р Ганчева влизат още д-р Пламен Върбанов и Радослав Щербаков, като представител на държавата, която се явява мажоритарен собственик на болницата. 

Д-р Върбанов, който е началник на Второ вътрешно отделение посочи, че новото ръководство първо трябва да се запознае с направените медицински одити и финансовото с на лечебното заведение, чиито натрупани стари дългове са над 3 милиона лева:

Все пак ние сме областна болница, работят лекари с голям авторитет и болницата трябва да излезе от кризата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!