Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водоподаването за Летница е застрашено от прекъсване

Довеждащ водопровод от каптираните извори край Летница, който захранва водоснабдителната система на града, е застрашен от прекъсване. Водопроводът се намира близо до река Осъм, но заради обилните валежи този месец и високите води, реката е подкопала брега. 

От дружеството ВиК Ловеч, вече са уведомили областната управа за съществуващата опасност от нарушение на подаването на питейна вода за град Летница. Заместник-областният управител Драгомир Кавалски съобщи, че вече е сформирана комисия, която е направила оглед на мястото и съоръжението. 
Трябва да се предприемат определени действия за пренасочване на реката, за да се предотврати по-нататъшно разрушаване. Единственото, което можем да направим е, да вкараме техника, която да пренасочи част от реката по старото русло.

Кавалски допълни, че засега няма опасност за населението на Летница и посочи причините, довели до разрушаването на брега. 
При отнемане на инертни материали от реката, се е изменило коритото й и, затова бие по насрещните брегове.

Заместник-областният управител на Ловеч допълни, че ще бъдат предприети мерки, за трайното решаване на проблема, защото отклоняването на реката е временно решение.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!